Kui oled tüdinud poes saadavast gluteenivabade saiade valikust ning eelistaksid ise küpsetada või igatsed oma gluteenivabale saiale traditsioonilise hapusaia umami mekki, on gluteenivaba juuretisega hapusaia küpsetamise töötuba just sulle. Esimene töötuba Tallinnas juba 22. veebruaril.
Gluteenivaba juuretisega küpsetamise töötoad
Kellele: kõigile, keda huvitab gluteenivabalt küpsetamine. Kasutatavad jahud on sertifitseeritult gluteenivabad ja töövahendid ei puutu kokku gluteeniga.
Koht: Mustamäe avatud noortekeskuse köök (Ehitajate tee 82, Tallinn, maja parem tiib)
Parkimine: tasuta (hoovialal või tänaval)
Toimumisajad:
22.veebr
1., 2. märts
29., 30. märts
Kella-aeg: 11.00-14.00
Osalejate arv: 5 – 10
Hind: 55.- (ettemaksuga, arve alusel)
Registreerimine: info@toidutark.ee või telefonil 505 9999
Mida töötoas saad ja õpid?
- Kõik teadmised, mida on vaja gluteenivaba hapusaia tegemisel:
-kuidas valmistada ise juuretist, kuidas see küpseks kasvatada ja kuidas selle head tervist hoida
-missugused jahud valida heleda, missugused tumeda saia tarvis
-mida on vaja, et päts koos püsiks
-taina fermenteerumise etapid
-küpsetamise nipid
- Kohapeal maitseme värskelt ahjust tulnud hapusaia
- Kõik saavad kaasa aktiivse juuretise poja (riisi- ja sorgojahust) ja peene jahvatusega riisijahu juuretise toitmiseks
- Üks õnnelik (loosiga!) saab kaasa töötoa käigus valminud tainapalli, et järgmisel päeval see ise kodus ära küpsetada
- Kaasa kirjalik juhend
Et sul oleks kohapeal mugav toimetada ja saaksid aktiivselt kaasa lüüa, võta kodust kaasa:
- Põll
- Klaaspurk (0.5 l on piisav) kaanega
- Silikoonspaatel, puu- või silikoonlusikas
- Vahetusjalanõud