





Kui oled tüdinud senisest gluteenivabade leibade-saiade valikust, tule saa osa töötoast, kus õpid tegema rukkileiva mekiga juuretisega gluteenivaba leiba.
Juuretisega gluteenivaba leiva küpsetamise töötoad
Kellele: kõigile, keda huvitab gluteenivabalt küpsetamine.
Koht: Mustamäe avatud noortekeskuse köök (Ehitajate tee 82, Tallinn, maja parem tiib)
Parkimine: tasuta (hoovialal või tänaval)
Toimumisaeg:
1.juuni, kl 14-17
Kellaaeg: 11.00-14.00 või 14.00-17.00
Osalejate arv: 5- 10
Hind: 75.- (juuretise poeg + oma tainapall kaasa)
Registreerimine: info@toidutark.ee või registreerimisvorm
Mida töötoas saad ja õpid?
-
- Kõik teadmised, mida on vaja juuretisega gluteenivaba leiva tegemisel:
-
-kuidas valmistada ise juuretist, kuidas see küpseks kasvatada ja kuidas selle head tervist hoida
-missuguste jahude abil valmib tumedam, leiva moodi küpsetis
-mida on vaja, et päts koos püsiks
-taina fermenteerumise etapid
-küpsetamise nipid
-
- Kohapeal maitseme värskelt ahjust tulnud leiba
-
-
- Kõik saavad soovi korral kaasa aktiivse juuretise poja ja riisijahu juuretise toitmiseks
-
- Kes valib ka tainapalli valmistamise, saab aga juba järgmisel päeval selle ise kodus ära küpsetada
-
- Kaasa kirjalik juhend juuretise valmistamiseks ja tumeda leiva retsept
Et sul oleks kohapeal mugav toimetada ja saaksid aktiivselt kaasa lüüa, võta kodust kaasa:
-
- Põll
-
-
- Klaaspurk (0.5 l on piisav) kaanega, taina segamise kauss (ca 3 l), väike kauss (0,5 l)
-
- Silikoonspaatel, puu- või silikoonlusikas
- Köögikaal
- Vahetusjalanõud
